Amelie Eiding

Amelie Eiding som Katten 2018. foto Iman Khayyatan

Amelie har sjungit och dansat hela sitt liv och har växt upp med en mamma Anna som är sångpedagog. Hon började på Lasse Kühlers Dansskola som fyraåring, och fortsatte sedan på Base23. I och med det har hon fått möjligheten att stå på scen mycket vid olika tillställningar.

Sen tolv års ålder har Amelie dubbat filmer och serier, bland annat som Lucy i Narnia. Hon har sjungit på TV och på scen både i Sverige och USA i olika sammanhang. Hon har även gått på Stockholm Musikalartistutbildning. Läsåret 2012/2013 var hon utbytesstipendiat i Green Bay, Wisconsin, där hon gick på en High School med musikinriktning. Där fick hon ett hedersomnämnande i en sångtävling för hela staten.

7000apart, an indie-pop band started by Amelie Eiding and Jon Kresin to keep in touch while being apart in a long distance relationship, 7000 kilometers apart. From Stockholm, Sweden to Wilmore, Kentucky. Now they are married and living in Green Bay, Wisconsin performing together around the country. 7000apart.com

Amelie bor numera i USA och sjunger i bandet 7000apart som precis släppt sitt första album. I USA jobbar hon även med olika teaterkompanier och som översättare för Disney. 

Amelie älskar att sjunga och spela teater, och att kunna dela med sig av den glädjen.

Amelie Eiding som Katten 2018 - foto Iman Khayyatan
Amelie Eiding
Amelie Eiding