Jazz i Ladan 2019
måndag 24 juni 19.00

Jan Allan trumpet och Mikael Emilsson Band

2019 Jazz i Ladan  bjöd musikerna på en fartfylld konsertkväll. Repertoaren med både egenkomponerade låtar samt gamla klassiker.

Mikael Emilssons egna kompositioner har ena foten i bopgenren och den andra i 80-talets fusion. De präglas av lagom dissonant harmonik, format av starka improvisationer.

Det blev en härlig blandning av allt från fartfylld blues och gamla klassiker till känslosamma ballader. 

Mikael Emilsson tenorsax 
Jan Allan trumpet
Oscar Johansson Werre trummor
Samuel Löfdahl bas 
Oskar Lindström piano

Jan Allan. foto Sune Andersson jazzbilder.se

Jan Allan

Jan Allan, född i Falun, började som trumpetare i Carl-Henrik Norins orkester 1955, och spelade ofta på Nalen. Han spelade också med bland andra Lars Gullin, Arne Domnérus, Jan Johansson, Georg Riedel och Bengt Hallberg. Med de två sistnämnda bildade han senare en trio under namnet Trio con Tromba. Jan Allan är känd för att spela mycket melodiskt, och hade under en period en speciell lite väsande ton.
Jan Allan har gästat de senaste två Jazz i Ladan.
 

Mikael Emilsson - foto Lennart Castenhag

Mikael Emilsson

Mikael är född i Stockholm och började med cello vid 5 års ålder. Elbas vid 9 års ålder och sedan kontrabas med klassisk inriktning. Började på Södra Latins Gymnasium på elbas men fick sedan upp ögonen för saxofonen vid 17 års ålder.
Ett år senare kom han in på Skurups Folkhögskola där han studerade under ett år. Efter det började han på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där han studerar nu.

Mikaels största musikaliska influenserna är Michael Brecker, Chris Potter och Bob Franceschini. Har spelat med musiker som Jojje Wadenius, Jonah Nillson och Andreas Öberg. På tidigare föreställningar i Musik i Ladan har han spelat kontrabas tillsammans med musiker från bl.a. Kungliga Hovkapellet. Mikael har blivit tilldelad Ikiz Kämpafond, ett stipendium för unga och lovande musiker.

Oscar Johansson Werre på trummor

Oscar Johansson Werre

Föddes i Uppsala 1995, och studerade under tonåren på Södra Latins musikerlinje. Sedan fortsatte han till Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där han nu går trummor på jazzmusikerlinjen. Vid 14 års ålder fick han pris vid Youth Jazz Festival som Most Valuable Player. Han har mottagit flera stipendier: Stipendiat Musikens Hus Vänner i Uppsala 2011, Druidordens Kulturstipendium 2013. Oscar har även spelar med framstående musiker så som Bernt Rosengren, Fredrik Lindborg, Martin Sjöstedt, Karl Olandersson, Klas Lindqvist och Hans Backenroth.

Samuel Löfdahl

Samuel Löfdahl

Samuel jobbar flitigt som frilansmusiker både inom jazz- och populärmusik. Han är ursprungligen från Sigtuna men är numera bosatt och verksam i Stockholm. Samuel är utbildad på Södra Latins gymnasium och har en kandidatexamen i jazz från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

“För mig är det viktigaste att eleven tycker det är kul att spela eller sjunga så jag lär ut låtar som eleverna själva tycker om, annars kan det vara svårt när man blir ”påtvingad” en läxa. Nyckeln till framgång är alltid lycka, det samma gäller även med musik!”

Oskar Lindström

Pianisten Oskar Lindström är född i Göteborg men bor i Stockholm där han frilansar i en rad olika jazz, folk och popsammanhang. Bland annat med grammisnominerade Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra. Oskar är utbildad på Kungliga Musikhögskolan och har belönats med stipendier från bl a Kungliga musikaliska akademin, STIM samt nominerades 2017 till ”årets nykomling” i Sveriges Radio P2 Jazzkatten.