Nigel Harvey – regi

Nigel Harvey är en engelsk skådespelare, musiker, regissör, ​​producent och artist. Han flyttade nyligen tillbaka till Storbritannien efter 25 framgångsrika år boende och arbetande i Sverige. I Stockholm arbetade han med Blåsarsymfonikerna som musiker och producent för orkestern, och även på Musikaliska som konsert/projektsamordnare.

Nigel har varit konstnärlig ledare för en scenproduktion av Carmina Burana som utfördes vid Stockholms Scenkonstfestival och Tällberg Forum och har regisserat bland annat Globens Luciakonsert, The Christmas Concert på Kungliga Operan, Skokloster Medieval Festival, London the Musical & 700 Days. Under kulturhuvudstadsåret 1998 blev han ombedd att leda en opera för barn på Haga Performing Arts Festival. Operan utfördes i Stockholm innan den reste till Dalhalla Music Festival där den vann bifall som den mest populära barnens produktion av det året.

Han har gjort en mängd olika företags utbildningsfilmer för Ericsson, Pharmacia, Telia, Skanska, Karolinska Institutet & Skandia och arbetar för närvarande på Theater in Education projekt i London. Han patenterade också en historisk karaktär Hindrik Hassenberger och som sådan har anlitats för att göra Kungliga föreställningar på Skokloster slottet. Hans senaste projekt är kortfilmen ”The Dice” som har premiär mars 2017 i Leicester Square, London. Under de senaste åren har Nigel arbetat i Centraleuropa som ett drama konsult & konstnärlig ledare och driver för närvarande en karriär som theater adjudicator för GODA UK.

På fritiden Nigel älskar att spela fotboll och golf. Hans kärlek till matlagning och mat har också varit nöjda som hans flickvän behandlar honom till nöjen i persiska köket på en regelbunden basis.

Nigel Harvey