Agnes Auer – sopran

Agnes Auer. foto Martin Hellström

Agnes Auer är en svensk sopran som är verksam som konsert- och operasångerska. Agnes har studerat opera och klassisk sång vid Operahögskolan i Oslo och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med ett utbytesår vid Sibeliusakademien i Helsingfors.
Agnes har även en kandidatexamen i kyrkomusik från Ersta Sköndal Högskola. 

Under 2017 blev Agnes tilldelad det prestigefulla Confidencen-stipendiet ur Anders Walls stiftelser och gjorde samma år debut som sopransolist i Brahms "Ein Deutsches requiem" med Malmö Symfoniorkester och dirigent Evan Rogister i Malmö Live Konserthus.

Förra året gjorde Agnes rollen som "Karin" i Albert Schnelzer och Patrik Sörlings opera Norrmalmstorgsdramat - att dö på sin post som hade världspremiär i Vattnäs konsertlada.  Agnes var även anställd av Kungliga Operan i samband med operan När då då av Niklas Brommare & Pija Lindenbaum som var ett samarbete med Kungliga Operan, Helsingborgs Stadsteater och Helsingborgs Symfoniorkester.

Auer är även en flitigt anlitad konsertsångerska och har under 2019 sjungit verk så som, Requiem W. A. Mozart, Förklädd Gud L-E. Larsson och J. S. Bachs Johannespassionen och Matteuspassionen.

Läs mer på Agnes hemsida: www.agnesauer.se 
 

Susannas aria Giunse alfin il momento... deh vieni non tardar ur Le nozze di Figaro 
W. A. Mozart 

Karins aria Det är jag som är gisslan ur Norrmalmstorgsdramat - att dö på sin post
A. Schnelzer/P. Sörling 

Zerfliesse mein Herze ur Johannespassionen J. S. Bach 

Agnes Auer. foto Martin Hellström
Agnes Auer. foto Martin Hellström